Goud voor Gorichem

| Door IVVD

Gemeente Gorinchem begint het jaar 2020 goed! Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst is de vernieuwde raadzaal door burgemeester Reinie Melissant geopend. De uitstraling en vormgeving is eigentijds, fris en passend bij de identiteit van de gemeente.

De opdracht aan RoosRos Architecten was om de technisch en esthetisch verouderde ruimte een kwaliteitsimpuls te geven. Een nieuw kloppend hart voor het stadhuis. De raadzaal is een plek waar democratie samenkomt; een plek waar de belangen van de bevolking wordt behartigd. Passend bij de statige ronde zaal is nieuw meubilair ontworpen. Door de leren zitelementen voor de vergadertafels ontstaat er een intieme binnenring die multifunctioneel inzetbaar is.

In het ontwerp is gezocht naar de juiste balans in kleur- en materiaalgebruik. Hierdoor komen de ruimtelijke kwaliteiten, die er altijd zijn geweest, beter tot hun recht. De gouden accenten in stofferingen, de wandarmaturen en het gemeentewapen geven de zaal allure. Opvallend is de markante vloerbedekking in het midden van de zaal met daarop een abstracte weergave van de stadsplattegrond van Gorinchem.

Realisatie: Sprank Interieurprojecten