Gratis energie-analyse schoolgebouwen

| Door IVVD

Door de coronacrisis kunnen schoolbezoeken van de energiebespaarder van het programma Scholen Besparen Energie niet doorgaan. Wel kunnen scholen gebruik maken van een gratis energie-analyse. Met behulp van deze tool kunnen scholen snel zien of hun energieverbruik goed, matig of slecht is. Daarnaast krijgen ze meer inzicht in de prioriteiten die zij kunnen stellen voor energiebesparing.

Om de benchmark uit te voeren heeft u maar een paar gegevens nodig: het bouwjaar, het bruto vloeroppervlak en het elektriciteit- en aardgasverbruik uit één heel jaar. U ontvangt van ons dan kosteloos binnen 5 werkdagen een tabel met overzichtelijk de energie-intensiteit van de locatie en een kleurcodering die aangeeft of het energieverbruik laag, matig of hoog is. Zie onderstaand een voorbeeld.


In de tabel geven wij ook aan of de locatie moet voldoen aan de informatieplicht energiebesparing, of het energieverbruik past bij de leeftijd van het gebouw en welke categorie energiebesparende maatregelen vermoedelijk economisch rendabel zijn om te nemen in relatie tot de verwachte resterende levensduur van het gebouw. Met deze informatie kunt u als vastgoedbeheerder snel prioriteiten voor energiebesparing stellen, zo zal je eerder op een school die in het rood staat aan de slag willen gaan dan op een school die het al heel goed doet. En met deze informatie kunt u als de scholen weer opengaan met een energiebespaarder van het programma kosteloos een ronde maken door die scholen en helpen zij je verder de juiste energiebesparende maatregelen te nemen.

Dus duik even in uw computer en stuur uw energieverbruik door naar info@scholenbesparenenergie.nl! Wilt u liever eerst meer toelichting op de methodiek dan kunt u dit ook laten weten via info@scholenbesparenenergie.nl.

N.B. De energiegegevens die u naar ons toezendt worden vertrouwelijk behandeld en niet gedeeld met derden. Aan deelname zijn voor schoolbesturen geen kosten of andere verplichtingen verbonden.

Bron: Ruimte-OK