Havensteder bouwt all electric sociale huurwoningen

| Door IVVD

In de Rotterdamse wijk Oude Noorden bouwt woningcorporatie Havensteder 25 all electric appartementen bestemd voor de sociale huur. Door middel van hoogwaardige isolatie, elektrische radiatoren, boilers en zonnepanelen zijn de woningen daarmee volledig zonder gas. De all electric woningen zijn een ontwerp van Rob Ruoff Architecten. Waal verzorgt de bouw van de woningen. Oplevering is in 2019.

Henk Rotgans, directeur Onderhoud en Ontwikkeling van Havensteder: “Met het all electric verwarmingsconcept dat we bij dit project toepassen, leveren we een bijdrage aan de gezamenlijke duurzaamheidsdoelstellingen van woningcorporaties, Rijk en gemeente Rotterdam. Jaarlijks investeren we 16 miljoen euro extra in het isoleren van onze woningen, en onderzoeken we steeds de mogelijkheden van CO2-neutraal bouwen.” De huidige oplossingen voor het CO2-neutraal maken van woningen staan nog in de kinderschoenen en zijn daarmee vrij kostbaar. Om uiteindelijk de landelijke klimaatdoelstellingen te halen zullen we samen met de gemeente en andere samenwerkingspartners creatieve oplossingen en de benodigde middelen moeten vinden.

20180706-havensteder-400x250
Woningcorporaties staan voor een grote verduurzamingsopgave. Uitgangspunt is steeds dat maatregelen direct positief effect hebben op de woonlasten en het wooncomfort voor onze huurders. In de duurzaamheidsaanpak van Havensteder ligt de nadruk op verduurzaming door het isoleren van de woningen. De lagere energiekosten dragen bij aan zowel lagere woonlasten als meer comfort. Daarnaast hoeft energie die niet verbruikt wordt ook niet duurzaam opgewekt te worden.

Impressie nieuwbouw Snellemanstraat – Vletstraat