Heerhugowaard Sport bouwt complex met therapiebad, fysioruimtes en dagbehandelingsruimte

| Door IVVD

20180816-heerhugowaard-sport-400x200Naast zwembad Waardergolf wordt flink gebouwd. Heerhugowaard Sport, dat namens de gemeente het zwembad exploiteert, bouwt in samenwerking met Stichting Esdégé Reigersdaal een groot complex met therapiebad, fysioruimtes en een dagbehandelingsruimte.

Naast het therapiebad van dertien bij zes meter met beweegbare bodem komt er ook een gewenningsbad van twintig vierkante meter. Dit is een ondiep bad met bubbels waarin cliënten na een therapiesessie even kunnen bijkomen. Van de 60 in te vullen bedrijfsuren huurt Esdégé Reigersdaal er 32, de overige uren zijn nog in te vullen.

Henk Blok, adjunct directeur van Heerhugowaard Sport is hierover in gesprek met meerdere partijen zoals de astmavereniging, de reumavereniging en zorginstellingen voor dementerende mensen. “Als Heerhugowaard sport zijn we ook van plan om speciale zwemlessen te gaan verzorgen voor kinderen met gedragsproblemen”, zo meldt Blok.

Bij Heerhugowaard sport, die sporthallen, gymlokalen, wijkcentra en alle buitensportfaciliteiten voor de gemeente exploiteert zit dit plan al sinds 2012 in de koker. Het nieuwe therapiegebouw is naar verwachting in juli 2019 klaar.