Herontwikkeling Don Boscoschool sámen met de toekomstige bewoners

| Door IVVD

don-bosc-school-veghel-400x250Area heeft van de gemeente Meierijstad de Don Boscoschool in Veghel gekocht. Area gaat het pand op een duurzame manier herontwikkelen tot appartementen voor 1- en 2-persoons huishoudens. Dit wil Area doen mét de toekomstige huurders van deze appartementen. Voor dit zo’n anderhalf jaar durende proces, is Area op zoek naar woningzoekenden die hier graag willen wonen en die óók graag meedenken bij de invulling van dit woonconcept.

Duurzaam
Area verbouwt de voormalige lokalen tot 14 appartementen en voegt er in een aanvullende nieuwbouw nog 6 appartementen aan toe. Area ontwikkelt het pand op een duurzame manier. Veel van het pand wordt behouden en materialen worden zo veel als mogelijk hergebruikt. Daarnaast wordt er goed nagedacht welke milieuvriendelijke materialen worden toegepast. En Area maakt de woningen ook zo energiezuinig mogelijk zodat het comfort van de woningen hoog is terwijl de woonlasten voor de bewoners laag blijven. Naast duurzaamheid wil Area ook kijken naar het thema deeleconomie.

Samen
Area wil het plan samen met toekomstige bewoners ontwikkelen. Area is op zoek naar woningzoekenden die geïnteresseerd zijn om in de Don Boscoschool te gaan wonen, die voor sociale huur in aanmerking komen (huishoudinkomen max. € 36.165,- euro) én die over de duurzame ontwikkeling en het gebruik van het pand willen meedenken en -praten. Het wordt een intensief traject van 1,5 tot 2 jaar.

Informatieavond
Op 27 september 2017 houdt Area in de school een informatieavond voor hen die geïnteresseerd zijn om hier te gaan wonen en om deel te nemen aan het herontwikkelingstraject.