Het duurzame, permanente én verplaatsbare schoolgebouw is klaar!

| Door IVVD

Het nieuwe schoolgebouw van basisschool Klein Amsterdam is opgeleverd en opent in de eerste week van februari haar deuren in Amsterdam-Noord. Maar omdat de definitieve kavel pas over zes jaar beschikbaar is, zal het schoolgebouw in de tussentijd verplaatst moeten worden. Daarom creëerde De Groot Vroomshoop in samenwerking met SeARCH Architecten en basisschool Klein Amsterdam een unieke oplossing voor dit onderwijsvraagstuk: verplaatsbare houten modules van permanente kwaliteit en mét een prachtige uitstraling.

Sinds 1927 bouwt De Groot Vroomshoop bewust met hout, de hernieuwbare grondstof. De Groot introduceerde het prefab bouwen in serie en startte daarmee zijn levenswerk. Nu bouwen we circulair. En nu, 90 jaar na de oprichting, introduceren we een unieke huisvestingsoplossing: toekomstgerichte modules van hout.

Met dit nieuwe bouwconcept, dat trouwens ook uitermate geschikt is voor de zorg en het bedrijfsleven, bouwen wij duurzaam, circulair en CO2-negatief en laten we zien dat architectuur, verplaatsbare huisvesting en permanente kwaliteit prima samengaan!

Een prachtig voorbeeld hiervan is het project Klein Amsterdam, waarbij we in samenwerking met SeArch Architecten en basisschool Klein Amsterdam, een uniek concept hebben gecreëerd. We bouwen een school die is opgebouwd uit geprefabriceerde houten modules. Hierdoor kan de school gemakkelijk worden gedemonteerd, verplaatst, vergroot en uitgebreid. Zo kan de opdrachtgever flexibel inspelen op groei en krimp.