Hof van Leijh: wonen en zorg sluiten naadloos op elkaar aan

| Door IVVD

hof_van_leijhOp 18 juli 2018 ondertekenen Elan Wonen, DOCK Haarlem, Stichting SIG, Zorgbalans en HBB Groep een samenwerkingsovereenkomst voor het nieuwbouwproject Hof van Leijh aan de Schipholweg in Haarlem. Hof van Leijh zal bestaan uit 172 woningen en diverse voorzieningen voor mensen die zorg nodig hebben. Naar verwachting wordt Hof van Leijh begin 2021 opgeleverd.

Flexibel, compact en levensloopbestendig bouwen
Hof van Leijh is een voorbeeld van sociale woningbouw nieuwe stijl: doelmatig, flexibel, compact en geschikt voor uiteenlopende bewoners. Elan Wonen maakt het daarmee mogelijk dat zorgbehoevenden, senioren en reguliere huurders in Hof van Leijh een passende woning kunnen vinden.

Wisselwerking bewoners en voorzieningen
Elan Wonen heeft DOCK Haarlem, Stichting SIG en Zorgbalans gevraagd invulling te geven aan de maatschappelijke ruimtes. In het gebouw komen voorzieningen die bedoeld zijn voor de bewoners van Hof van Leijh én voor de buurtbewoners. Sociale contacten met bewoners en buurtgenoten zijn makkelijk te leggen in het activiteiten-dienstencentrum ‘De Buurtwinkel’ en het ‘Buurtrestaurant’ op de begane grond. Door deze voorziening en door zorgvoorzieningen, zoals een zorgsteunpunt, kunnen senioren langer zelfstandig wonen in Hof van Leijh.

Planning
De ontwikkeling bestaat uit 126 appartementen (sociale huur), 21 eengezinswoningen (sociale huur), en 4 woonwerk-woningen (vrije sector huur) en 21 eengezinswoningen (koop). Naar verwachting start HBB Groep de bouw in september 2018 en wordt het complex begin 2021 opgeleverd.