HSB koopt oude ziekenhuislocatie van Zaans Medisch Centrum

| Door IVVD

woonwijk-ziekenhuislocatie-zmc-400x250Ontwikkelaar en bouwer HSB uit Volendam en het Zaans Medisch Centrum hebben een koopovereenkomst ondertekend voor de koop van de oude ziekenhuislocatie van het ZMC in Zaandam. Op deze locatie gaat HSB, samen met haar partner Wilma Wonen, 250 woningen ontwikkelen en bouwen.

De combinatie heeft samen met architect en stedenbouwkundige Sjoerd Soeters van Architectenbureau PP HP het plan ‘Gouwpark’ gemaakt dat voorziet in een divers aanbod van woningen. Van kleine appartementen tot vrijstaande woningen.

Sturm Zaandam is bij het project betrokken voor de sloop, asbestsanering en het bouw- en woonrijp maken. De sloop en het saneren zal nog dit jaar starten.

Het Zaans Medisch Centrum is verheugd over de verkoop. Voor de buurtbewoners, de patiënten en bezoekers van het ziekenhuis is het prettig dat het oude ziekenhuisgebouw zo snel mogelijk afgebroken wordt en er een mooie nieuwe woonwijk komt. Met de opbrengst van de verkoop dekt het ZMC een deel van de kosten van de bouw van het nieuwe ziekenhuis.