Ipse de Bruggen plaatst zonnepanelen in Zwammerdam

| Door IVVD

Maandag 26 november worden 370 zonnepanelen geïnstalleerd op twee panden van Ipse de Bruggen op landgoed Hooge Burch in Zwammerdam. De panelen worden geïnstalleerd op dagactiviteitencentra DAC en Kameleon. Hiermee zet Ipse de Bruggen een volgende stap in de verduurzaming.

Met het aanschaffen van zonnepanelen maakt Ipse de Bruggen een ommezwaai van het gebruiken van fossiele energie naar zonne-energie. Dat doet zij bij meerdere locaties die geschikt zijn om zonnesystemen aan te leggen. In totaal worden dit jaar 1860 panelen geïnstalleerd. De panelen in Zwammerdam zijn de laatste die dit jaar worden gelegd.

De 370 panelen in Zwammerdam wekken gemiddeld 102666 kWh per jaar op, dat is voldoende voor ruim 27 gemiddelde Nederlandse huishoudens. Zonne-energie is schone energie. Deze panelen stoten 51900 kg CO2 minder uit dan traditionele energie-opwekkers. Dat is net zo veel als 2590 volwassen bomen per jaar omzetten.

De panelen worden geleverd door Solar Edge en gelegd door ZonneEnergie Op Maat. Beide firma’s doen net even meer dan het leveren van de zonnesystemen; ze trakteren de cliënten en begeleiders op schildersezels, viltstiften en taarten. Vrijdag 30 november worden de laatste cadeaus bij Kameleon en DAC gebracht.

Voor alle zonnesystemen is SDE+ subsidie toegekend door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daardoor wordt het financieel aantrekkelijker om zonnepanelen aan te schaffen.
Het aanschaffen van energie-opwekkers van duurzame energie is één van de acties die Ipse de Bruggen inzet om te verduurzamen.