Kerk op De Hartenberg wordt vernieuwd tot ontmoetingscentrum

| Door IVVD

hart_van_de_hartenbergDe kerk op De Hartenberg gelegen op een terrein van zorgorganisatie ’s Heeren Loo, wordt getransformeerd tot een ‘duurzaam en multifunctioneel ontmoetingscentrum. De kerk uit de jaren zestig wordt met behoud van het architectuurbeeld opnieuw functioneel ingevuld. Na oplevering verzorgt BAM het beheer en onderhoud.

Het Hart van de Hartenberg
De kerk op de Hartenberg wordt verbouwd tot het Hart van de Hartenberg. Ontwerpbureau Sacon heeft na onderzoek structuurverbeteringen opgesteld voor een betere exploitatie van de markante kerk en haar aanbouw. Doordeweeks is het Hart een levendig ontmoetingscentrum waar dagbesteding van cliënten wordt gekoppeld aan de bedrijfsmatige activiteiten zoals het congrescentrum. In het weekend is het een locatie voor ontspanning, ontmoeting en viering.

De werkzaamheden omvatten onder meer het ventileren en klimatiseren van het complex à 2.200 m2. Hiervoor worden radiatoren, vloerverwarming en een volledige luchtbehandeling met warmteterugwinning toegepast. Daarnaast verzorgt BAM de meet- en regeltechniek. De CO2-gestuurde ventilatie bijvoorbeeld waarborgt een comfortabel binnenklimaat en draagt bij aan de energiebesparing van het complex.