De Key verkoopt aan beleggers

| Door IVVD

De Key_Amsterdam-De-KameleonWoonstichting de Key heeft woon-winkelcomplex De Kameleon in Amsterdam-Zuidoost verkocht aan twee investeerders. Het complex aan de Karspeldreef omvat 232 vrije sector huurwoningen, circa 10.000 m2 commerciële ruimtes en en garage met ruim vierhonderd plekken.

De bouw van De Kameleon pal naast metrostation Kraaiennest was bij de oplevering vijf jaar geleden het sluitstuk van de vernieuwing van de K-buurt. Sinds de invoering van de nieuwe woningwet verkoopt de Key op grote schaal dergelijk branchevreemd vastgoed. De opbrengst van de verkoop aan Angelo Gordon en Stadium Capital Partners is niet bekendgemaakt. De verkoop biedt de Key de mogelijkheid meer te investeren in de sociale huisvesting van jongeren en starters binnen Ringweg A10.

De Key werd bij de verkoop geadviseerd door Savills Nederland. Volgens de vastgoedadviseurs was er veel belangstelling voor het complex van zowel landelijk opererende particuliere beleggers, als internationale institutionele beleggers. “De Kameleon was de perfecte mogelijkheid om een attractief beleggingsproduct te verwerven. Er worden maar weinig van dergelijke grootschalige complexen aangeboden. De timing voor verkoop was dan ook uitstekend.”

Bron: Nul20