Klooster Huize De Berg krijgt 200 zorgappartementen

| Door IVVD

Huize-de-Berg-Heerlen-400x250De plannen voor de herinrichting van het klooster van De Kleine Zusters van de H. Joseph aan de Gasthuisstraat in Heerlen zijn definitief. Deze week tekent zorgaanbieder Blueprint Group voor het initiëren van zo’n 200 zorgappartementen.

Prachtig wonen en revalidatiezorg
Voor mensen die op een waardige manier van hun oude dag willen genieten ontwikkelt Blueprint Group hoogwaardige zorgformules. De 17.000 vierkante meter van het klooster wordt geschikt gemaakt voor permanent wonen en tijdelijke revalidatiezorg. Door de overname blijft de werkgelegenheid voor al het personeel behouden. De 50 Kleine Zusters blijven wonen in het hen zo vertrouwde moederhuis.

Een rijke traditie wordt voortgezet
Tot aan het einde van de twintigste eeuw werkten de Kleine Zusters in ziekenhuizen, inrichtingen en scholen. Zij zorgden voor ouderen, zieken, geestelijk en lichamelijk gehandicapten en kinderen. Sinds 1975 is het complex een klooster, verpleeghuis en verzorgingstehuis. Door de samenwerking met Blueprint Group blijft de locatie een leefgemeenschap voor ouderen waar (tijdelijk) wonen met zorg centraal staat.

Wonen en zorg op maat
Voor zorg op maat heeft Blueprint Group verschillende zorgformules. Zorghuis Nederland is gespecialiseerd in zorg aan ouderen met een intensieve zorgbehoefte met een zorgindicatie van het CIZ. In het dienstengebouw van Huize De Berg worden 35 zorgappartementen voor deze vorm van wonen-met-zorg gerealiseerd. In het hoofdgebouw opent Herstelzorg Nederland 45 appartementen voor revalidatie- en herstelzorg. Daarnaast worden er door Ontzorgd Wonen Nederland 70 huurappartementen gecreëerd voor vitale en zelfstandige senioren die graag op een unieke locatie willen wonen. Naar schatting worden de eerste appartementen in mei in gebruik genomen.