Korte bouwperiode NOM woningen in Vlaardingen door prefab onderdelen

| Door IVVD

In oktober vorig jaar startte de bouw, van twintig prachtige eengezinswoningen in de Westwijk van Vlaardingen. De bouw ging veel sneller dan gewoonlijk, omdat de aannemer, Plegt-Vos, veel prefab-onderdelen gebruikte. Delen van de woningen werden kant-en-klaar geleverd. Het zijn Nul op de Meter-woningen. Nu zijn de woningen klaar en ontvangen de huurders de sleutel van deze energiezuinige woningen. De bouw van de twintig eengezinswoningen maakt deel uit van het Actieplan Wonen, de woonvisie tot 2030 om van Vlaardingen een aantrekkelijke woonstad te maken.

De huurders zijn blij met nieuwe energiezuinige eengezinswoningen. Dat het geen standaard sociale huurwoningen zijn wordt duidelijk tijdens een rondleiding door de opgeleverde woning. De woning heeft vloerverwarming, een luchtwarmtepomp, super goede isolatie en meer dan twintig zonnepanelen op het dak. Een Nul op de Meter-woning (NOM) wekt genoeg energie op voor de installaties én voor het meeste verbruik van de bewoners. Gas komt er niet meer aan te pas. “Wij zijn erg trots op deze eerste Nul op de Meter-eengezinswoningen in Vlaardingen”, vertelt Marieke Kolsteeg (directeur-bestuurder Waterweg Wonen) enthousiast.

Sleutel overhandigd
De familie Marlissa is het gezin dat uit handen van Marieke Kolsteeg de sleutel (mét chocolade sleutel) voor hun nieuwe woning ontving. Hierna nodigde Marieke wethouder Bart Bikkers (Duurzaamheid) en het enthousiaste gezin uit om het lint voor de woning door te knippen. Familie Marlissa kijkt erg uit naar hun nieuwe woning: “Tijdelijk wonen we nu, samen met onze drie kinderen, bij mijn ouders. We woonden een tijd lang in het huis van mijn oom. Die woning werd verkocht.