Kwintes lanceert jewoontzelf.nl voor huurders

| Door IVVD

kwintes-logo-400x171Op 18 januari lanceerde Kwintes jewoontzelf.nl tijdens de bijeenkomst ‘Weer thuis’ van Platform 31. Als je gaat verhuizen naar een eigen woning, moet je heel wat zaken regelen. Kwintes ontwikkelde voor iedereen die gaat verhuizen jewoontzelf.nl. Zo kan iedereen gebruik maken van zelftesten, checklisten en informatie over wonen, huren en verhuizen.

“Heel fijn dat heel veel informatie toegankelijk wordt gebracht. Best veel wat je moet weten als je gaat huren” – Gebruiker

Huurdersvaardigheden
Verhuizen is voor velen een stressvolle gebeurtenis. Steeds meer mensen gaan vanuit beschermende woonvormen naar meer zelfstandige woningen verhuizen. Organisatie en huurdersvaardigheden zijn belangrijk in zo’n overgang. Alles goed regelen voor jezelf en je omgeving. Daar helpt jewoontzelf.nl bij. Onder verschillende thema’s, zoals financiën, sociaal en veiligheid, worden alle aspecten rondom wonen omschreven aan de hand van lijsten en handige tips.

“Hier gaan ook onze huurders veel baat bij hebben” – Medewerker woningcorporatie

Voorbereiden op verhuizen en huren
De ontwikkeling kwam tot stand om mensen met weinig huurdersvaardigheden te helpen zich voor te bereiden op verhuizen en huren. In samenwerking met bewoners, huurders en experts op het gebied van wonen en financiën is er nu een interactief totaalpakket aan informatie. Er is gebruik gemaakt van diverse bronnen zoals het Nibud en de app Kwikstart. De site getest door verschillende gebruikers, waaronder huurders en verhuurders. Jewoontzelf.nl kan benaderd worden vanaf alle apparaten met een internetverbinding.

“Fijn dat ik het gewoon op mijn mobiel kan gebruiken. Een computer heb ik niet. Zo kan ik toch bij de informatie” – Gebruiker