LED: innovatie, inspiratie en informatie gaan nu hand in hand

| Door Duurzaamvastgoed

Connected_Lighting_250_140Zien, voelen & beleven, daar draait het om. Enerzijds inspirerend design met Led verlichting en anderzijds medewerkers die via een app zaken als verlichting en temperatuur in de eigen werkruimte regelen voor optimaal welzijn en comfort.

Facility managers die real-time informatie gebruiken om efficiënter om te gaan met energiemanagement en diensten zoals verlichting, schoonmaken, verwarming en airconditioning. Maakt de integratie van duurzaamheid in het gebouwmanagement vastgoed zo aantrekkelijker?

Met de krachtige combinatie van design, energiebesparing, informatie, welzijn en comfort maakt LED de sprong naar de toekomst. Termen als Connected Lighting worden de norm. Het eerste kantoorgebouw, The Edge op de Zuidas, is ermee uitgerust. De sterke groei dit jaar wereldwijd van The Connected Lighting Alliance, waar de ene na de andere producent zich bij aansluit, lijkt dat ook aan te geven.

LED combineren met sensoren en die een IP adres geven, het veel besproken “the internet of things”. Licht en gebouwinformatie gaan samen. Doe er een flinke dosis design erbij en beter lijkt het niet te kunnen worden.
Philips opent op 12 november haar nieuwe Lighting Application Centre op de High Tech Campus in Eindhoven. Het Instituut voor Vastgoed & Duurzaamheid organiseert in dit nieuwe centrum voor LED samen met Energie & Vastgoed op 13 november het Seminar Led Light Live.

Topexperts spreken over de zojuist beschreven ontwikkelingen rondom LED en heel nuchter over de bijhorende cijfertjes. Waar mag je mee rekenen als je gaat investeren? Klik hier om deel te nemen aan dit seminar.