Leegstaand verzorgingstehuis wordt tijdelijk noodhospitaal

| Door IVVD

Zorggroep Noordwest Veluwe schiet ziekenhuis St Jansdal te hulp. Binnen een week wordt het leegstaande verzorgingstehuis Dillenburg omgetoverd tot noodhospitaal. Door de omvang die de coronacrisis in Nederland heeft aangenomen, liggen de ziekenhuizen overvol en stijgt de vraag naar ziekenhuisbedden per dag. Om de ziekenhuizen in onze omgeving te ontlasten, heeft de Zorggroep uit solidariteit besloten om woonzorglocatie de Dillenburg te gaan inrichten voor de opvang van ziekenhuispatiënten. Het gaat om mensen die de specifieke, schaarse ziekenhuiszorg niet langer nodig hebben.

In de tussentijd dat de Dillenburg gereed wordt gemaakt voor de opvang van eerst 36 en later 60 patiënten, wordt in de Klimop in Nunspeet gekeken of er één verdieping (20 kamers) vrijgemaakt kan worden om de doorstroom vanuit het St Jansdal te bevorderen. Zo kan het St Jansdal plaats blijven bieden aan bewoners van onze regio die echt ziekenhuiszorg nodig hebben.

In de Stentor zegt de voorzitter van het corona-crisisteam van Zorggroep Noordwest Veluwe Ard Kleijer: “Ziekenhuis St Jansdal heeft ons benaderd, want het verwacht door de coronacrisis op korte termijn een stijging van het aantal patiënten. Afgesproken is dat in Nunspeet 20 bedden worden ingericht voor patiënten van St Jansdal en dat De Dillenburg eerst 36 bedden inricht en daarna, indien nodig, nog eens 24 bedden erbij. Een team van twee verpleegkundigen, een locatiemanager en iemand van de facilitaire dienst gaan nu De Dillenburg inrichten en personeel werven. Verplegend en verzorgend personeel gaan we vinden via het landelijke netwerk extrahandenvoordezorg, waar al 10.000 oud-medewerkers uit de zorg zich hebben aangemeld.”