Marmoleum, de meest duurzame vloer

| Door Duurzaamvastgoed

marmoleum vloerMarmoleum is compleet gemaakt uit puur natuurlijke materialen en daarom de meest duurzame vloer ooit, volgens vtwonen.nl. Marmoleum is de merknaam van het product linoleum en is een oer-Hollands product. In Assendelft wordt deze duurzame vloer al 112 jaar gemaakt.

Natuurlijke grondstoffen
Voor 97% bestaat een marmoleum vloer uit natuurlijke grondstoffen. 72% hiervan is herwinbaar en 43% bestaat uit gerecycled materiaal. De vloer wordt met name gemaakt uit lijnzaadolie. Daarnaast bestaat de vloer uit hars, houtmeel, kalksteen, pigmenten, jute en lak. Deze grondstoffen zijn biologisch en duurzaam geteeld. Houtmeel is een restproduct van de houtindustrie die hergebruikt wordt voor de productie.

Cradle to Cradle-label
Marmoleum heeft verschillende nationale en internationale keurmerken, waaronder het internationaal erkende Cradle to Cradle-label. Er wordt gebruik gemaakt van de modernste productiemethoden, zodat het hele productieproces een minimale impact op het milieu heeft. Grondstoffen en groene energie worden efficiënt gebruikt en aan het einde van de rit, na 25 tot 40 jaar, is Marmoleum volledig composteerbaar of in zijn geheel recyclebaar. Fabrikant Forbo heeft het marmoleum recyclingprogramma geïntroduceerd, met als doel het afval tot een minimum te beperken.