Meer doorstroming met nieuwbouw De Boomgaard

| Door IVVD

Vanaf woensdag 6 februari ontvangen de nieuwe huurders van Woonforte de sleutel van hun gloednieuwe appartement in De Boomgaard in Boskoop. Omdat huurders van Woonforte voorrang kregen op een woning in De Boomgaard, ontstaat er nu een verhuisketen op de woningmarkt in Boskoop. Dat is goed nieuws voor woningzoekenden.

Mevrouw Hertog-van der Born ontvangt als eerste huurder de sleutel van haar nieuwe appartement in De Boomgaard.

Woonforte wil met het toevoegen van nieuwbouwwoningen doorstroming krijgen op de woningmarkt van huurwoningen in Alphen aan den Rijn. Daarom krijgen huurders van Woonforte die een huurwoning leeg achterlaten voorrang.

De huurwoningen van Woonforte die deze nieuwe bewoners achterlaten komen vrij voor reguliere woningzoekenden (bijvoorbeeld starters). Zo ontstaat een verhuisketen waarbij woningzoekenden een passend thuis in Alphen aan den Rijn/Boskoop kunnen vinden.

De Boomgaard
Alle 30 seniorenappartementen zijn comfortabel, energiezuinig en levensloopbestendig. Op het dak liggen zonnepanelen, waarmee iedere woning stroom krijgt van vier panelen. Daarmee besparen de nieuwe bewoners op hun eigen elektrarekening.

De Boomgaard maakt deel uit van de nieuwe woonwijk Waterrijk-West. Het gebouw aan de Boomgaard bestaat uit 30 huurappartementen, 28 koopappartementen en een verhuurbare ruimte op de begane grond. Hiervoor is nog geen definitieve invulling voor gevonden.