Multifunctioneel Centrum Geesterhage in Castricum geopend

| Door IVVD

Vlnr: Burgemeester Mans (Gemeente Castricum, T. Biesterbos (Directeur Biesterbos, J. Postma (Toonbeeld), T. Kenter (Stichting Nieuw Geesterhage).
Vlnr: Burgemeester Mans (Gemeente Castricum, T. Biesterbos (Directeur Biesterbos, J. Postma (Toonbeeld), T. Kenter (Stichting Nieuw Geesterhage).

Afgelopen zaterdag is het multifunctionele centrum Geesterhage officieel geopend. Hiermee heeft Castricum een nieuwe locatie van circa 4.200 m2 met culturele, maatschappelijke en zorgfuncties onder-één-dak.

Geesterhage
Het nieuwe culturele centrum is de eerste afgeronde fase in een omvangrijke kwaliteitsverbetering in het hart van Castricum. Zowel de gemeente, gebruikers, omwonenden als ontwikkelaar Biesterbos, hebben hier langdurig aan gewerkt. Aan het project is door de Provincie Noord-Holland subsidie toegekend.

Theater en nieuwe functies in Castricum
Het deels nieuwe en deels gerenoveerde gebouw huisvest niet alleen de huidige gebruikers, zoals bijvoorbeeld de Bibliotheek Kennemerwaard, maar geeft ook ruimte aan nieuwe functies zoals een volwaardige theaterzaal, diverse vergaderlocaties, een prachtige foyer en Toonbeeld (Stichting Kunstzinnige Vorming Castricum).

Feestelijke opening
In de aanwezigheid van burgemeester Mans, wethouders, de initiatiefnemers Ton Kenter (Nieuw Geesterhage), Jan Postma (Toonbeeld) en Ted Biesterbos (ontwikkelaar BIESTERBOS) en alle andere betrokkenen is een feestelijke invulling gegeven aan de afronding van een bijzonder project. Bijzonder vanwege de vele hobbels die genomen moesten worden om een maatschappelijke functie op deze schaal gerealiseerd te krijgen.
“Wij zijn blij deze complexe opgave van herontwikkeling en efficiënt ruimtegebruik tegen gelijke huisvestingslasten, mogelijk te hebben gemaakt”, aldus Ted Biesterbos, ontwikkelaar van Geesterhage.

Aansluitend vond het Open Huis plaats waarbij de inwoners van Castricum in grote getale een kijkje konden nemen in de vele nieuwe ruimtes en kennis konden maken met de alle initiatieven. Het publiek was zeer verrast en enthousiast; zoveel mooie faciliteiten voor jong en oud, een geweldige aanwinst voor het dorp.

Woningen
Rondom Geesterhage en op de voormalige Toonbeeld-locatie worden 53 woningen gerealiseerd, waaronder 11 vrije kavels en 28 koopappartementen. Het gaat om zowel het sociale, midden en hoge segment, alsmede 14 grondgebonden woningen. De verkoop van de eerste 15 appartementen Zilverzand is onlangs gestart.