Nieuw duurzaam woningconcept van Dura Vermeer

| Door IVVD

VIER5_duravermeerDe VIER.5 is een nieuw woningconcept van Dura Vermeer. Dit concept dankt zijn naam aan de onderscheidend smalle beukmaat, namelijk 4,5m. De woning mag dan wel smal zijn, toch is de woning van 86 m2 GBO een volwaardige eengezinswoning. Door de compacte en slim ingedeelde plattegrond is de woning voorzien van 3 slaapkamers, een vrij indeelbare zolder en een optimaal geïntegreerd nul-op-de-meter (NOM) systeem. Het concept is interessant voor zowel corporaties, beleggers en de particuliere markt.

Woningen bouwen we met het oog op de toekomst. Waar gaat de woningmarkt naartoe en hoe kunnen we daar slim op in spelen? Wat is het antwoord op relevante thema’s als de beperkte mogelijkheden voor starters en gezinnen met een middeninkomen en het bevorderen van doorstroming op de woningmarkt? Dura Vermeer presenteert VIER.5: een voordelig en slim alternatief voor de standaard eengezinswoning. We realiseren meer woningen op waardevolle grond, voor een lagere prijs per woning. VIER.5 is duurzaam en efficiënt, zonder in te leveren op kwaliteit.

Klaar voor de start
De VIER.5 bevordert de doorstroming van de woningmarkt. Door het realiseren van meer woningen op een zelfde stuk grond (6 in plaats van 5!), kan een lagere grondprijs per woning worden gerealiseerd. Hiernaast zorgt de compacte plattegrond voor relatief lage bouwkosten. Deze combinatie maakt de woning betaalbaar voor starters en gezinnen met middeninkomens. Omdat de VIER.5 nul-op-de-meter is, kan een particuliere koper bovendien 27.000 euro extra hypotheek krijgen. Hier tegenover staat een energierekening van 0 euro.

Met een huurpuntentelling net boven de liberalisatiegrens is de woning interessant voor zowel de sociale- en de vrije huurmarkt. Verschillende financiële regelingen, zoals de ISDE subsidie en de Energie Prestatie Vergoeding, maken het interessant om te investeren in deze duurzame woningen.

Natuurlijk NOM
Elke VIER.5 woning wordt standaard NOM opgeleverd. Dit wordt bereikt door de combinatie van een zeer goed geïsoleerde woning en warmte-opwekkers als een warmtepomp en zonnepanelen. Dankzij slim geïntegreerde installaties kan de ruimte in de woning optimaal worden gebruikt en wordt eventuele geluidsoverlast voorkomen. Door het ontbreken van roosters en door de inblaas van geklimatiseerde lucht is de woning zowel in de zomer als winter extra comfortabel!

Beter met BIM
De VIER.5 woning is volledig uitgewerkt in BIM. Dit maakt het proces efficiënt en effectief: na het vaststellen van een passende architectuurstijl zijn we direct klaar om te bouwen! Het 3D-model bevat iet alleen informatie om snel en foutloos te bouwen; alle informatie is ook beschikbaar voor het onderhoud van de VIER.5 woning.