Nieuw energieneutraal sportgebouw campus Woudestein

| Door IVVD

Met de handtekening onder de aannemingsovereenkomst is het startsein gegeven voor het bouwen van het nieuwe sportgebouw op campus Woudestein. Het nieuwe gebouw krijgt drie wedstrijdzalen, twee trainingszalen, een uitgebreide fitness-gelegenheid en een horecagelegenheid. “Sport is de beste aanvulling voor een studie aan de Erasmus Universiteit. In dit gebouw zijn de faciliteiten helemaal top”, aldus Jon de Ruiter, directeur van Erasmus Sport.

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) wordt eigenaar van het gebouw en Stichting Erasmus Sport gaat zorg dragen voor de exploitatie. “Het nieuwe sportgebouw wordt een inspirerende plek waar onze studenten en medewerkers kunnen sporten en ontspannen. Met dit nieuwe sportgebouw willen we aan de vraag van onze gemeenschap voldoen en sporten op de campus verder stimuleren”, aldus Roelien Ritsema van Eck, lid College van Bestuur van EUR.

Energieneutraal sportgebouw
Kenmerkend voor het nieuwe sportcomplex wordt de binnenstraat die twee bouwdelen met elkaar verbindt. De overdekte straat heeft een logistieke functie, maar is ook een ontmoetingsplek voor de gebruikers van het gebouw. Het sportgebouw is ook toonaangevend op gebied van duurzaamheid. EUR zet hiermee weer een stap op weg naar een duurzame en CO2 neutrale campus. Het nieuwe sportgebouw wordt een energieneutraal gebouw en de principes van circulair bouwen worden toegepast.