Nieuw instrument voor duurzaamheidscheck vastgoedorganisatie

| Door IVVD

Zijn vastgoedorganisaties goed voorbereid op de wettelijke verduurzamingseisen? Een nieuw instrument van Platform Duurzame Huisvesting helpt om de doelmatigheid op dit vlak in kaart te brengen.


Het instrument ‘Check Energieke Vastgoedorganisaties’ biedt vastgoedorganisaties meer inzicht in de verbeterpotentie voor een slagvaardige realisatie van energiedoelen. Zijn er uitgewerkte integrale plannen? Werkt iedere betrokkene mee? Hoe is het kennisniveau? Is er budget? Zijn de processen uitgedacht?

Het instrument is bedoeld voor directie, managers en adviseurs werkzaam op het snijvlak van verduurzamingsprojecten en beheer van vastgoed. Het instrument is ontwikkeld door Platform Duurzame Huisvesting (PDH) in samenwerking met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Marcus Boesenach, bestuurslid PDH: ‘Onder andere uit het Klimaatakkoord komen grote opgaven voort voor vastgoedorganisaties. Die stellen hoge eisen aan de effectiviteit van hun interne processen. Met de tool zien vastgoedmanagers binnen 10 minuten hoe ze ervoor staan.’

De tool bestaat uit 30 vragen en is kosteloos bereikbaar via de themapagina: https://www.platformduurzamehuisvesting.nl/check-energieke-vastgoedorganisaties/.
De uitslag en tips kunnen per mail toegestuurd worden.