Nieuw zorgcentrum en nieuwe katholieke kerk ineen

| Door IVVD

zorgDe RK Bernadette-parochie in Overschie, Schiebroek en Hillegersberg is voornemens een nieuw kerkgebouw te realiseren op de locatie van de huidige Verrijzeniskerk. Aafje thuiszorg huizen zorghotels is voornemens een nieuw zorgcentrum voor ouderen te realiseren in diezelfde omgeving. Dit heeft geleid tot een samenwerking tussen de Bernadette-parochie en Aafje, die afgelopen week in een intentieovereenkomst is vastgelegd.

In de intentieovereenkomst worden de plannen voor een nieuw kerkgebouw en zorgcentrum op de hoek van de Meidoornsingel en de Wilgenplaslaan in Schiebroek verder uitgewerkt.

Vicevoorzitter van de Bernadette-parochie Michel Gadron geeft aan verheugd te zijn met de samenwerking met Aafje. “Het maakt het voor de parochie mogelijk om een gebouw te realiseren dat past bij de eisen van deze tijd. Een renovatie van het oude kerkgebouw en het parochiecentrum, die dringend nodig zijn, levert een niet optimale situatie op. Nu hebben we straks een kerkzaal en een parochiecentrum die ruimte bieden aan het grote aantal activiteiten binnen de parochie.“

Peter Ploegsma, lid van de Raad van Bestuur van Aafje, is ingenomen met de plannen. “Door het gebruik van een aantal ruimten door zowel Aafje als de parochie kan efficiënter worden gewerkt en krijgen we bovendien de beschikking over extra faciliteiten. Daarnaast zouden we graag verder gaan in de samenwerking om te zien waar de parochie en Aafje nog meer samen kunnen optrekken.”

Het is de bedoeling dat het zorgcentrum voor ouderen en het kerkgebouw in 2020 in gebruik kunnen worden genomen.