Nieuw zwembad met EPC=0 in Etten-Leur

| Door IVVD

In Etten-Leur komt een nieuw zwembad met aparte baden voor wedstrijd- en baantjes zwemmen, instructie en peuters. Fun-elementen zijn een 45 meter lange glijbaan en een duikplank. Buiten is letterlijk bij binnen betrokken: de transparante buitenwand tussen het binnenbad en de ligweide met waterspeeltuin kan met mooi weer helemaal open.

text
Exploitant ontzorgd
De exploitant heeft geen omkijken naar de techniek, hij hoeft niet eens in de installatieruimte te komen: zowel de dagelijkse taken als het langdurig onderhoud worden volledig verzorgd. Wanneer het bad open gaat, blijft Pellikaan namelijk nog 25 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud, de kwaliteit van het zwembadwater en het energieverbruik (DBME).

Energie-efficiënte water- en luchtkwaliteit
Geavanceerde techniek zorgt voor een efficiëntere waarborging van de luchtkwaliteit en energiestromen. De waterkwaliteit wordt hoog gehouden door, naast het traditionele zandfilter, een trommelfilter te gebruiken. Dat gebruikt niet alleen veel minder energie, maar zorgt er ook voor dat het water vaker hergebruikt kan worden: minder waterverbruik én minder warmteverlies.

De combinatie van deze technieken met zonnepanelen, warmteterugwinning, warmtepompen en een kwalitatief hoogwaardig gebouw leveren een EPC op van 0.