Nieuwe duurzame generatiebestendige huurwoningen voor Groenlo

| Door IVVD

De plannen voor de bouw van vijf generatiebestendige woningen aan de Van Limburg Styrumstraat zijn bekend. Woningcorporatie De Woonplaats ontwikkelt de locatie samen met aannemersbedrijf Kormelink. De woningen zijn ontworpen door Van Der Heijden architecten. De verwachting is dat voor de zomer van 2020 gestart wordt met de bouw.

Artist impression van de woningen ontworpen door Van Der Heijden Architecten

Vorige maand zijn de buurtbewoners van de Van Limburg Styrumstraat in Groenlo bijgepraat over de plannen. Hier werd zeer enthousiast op gereageerd. Na het verlenen van de omgevingsvergunning die nu bij de gemeente in behandeling is, wordt gestart met de bouw van de woningen. De verwachting is dat begin 2021 de woningen klaar zijn.

Generatiebestendige woningen
Op de locatie waar eerst een appartementencomplex stond, worden nu 5 generatiebestendige sociale huurwoningen gebouwd. Door een slaapkamer met badkamer op de begane grond te situeren zijn deze woningen door zowel jongeren als ouderen te gebruiken. In totaal heeft de woning twee slaapkamers, ook één op de bovenverdieping. Bij de entree zijn een bloembak en bankje in het ontwerp geïntegreerd, wat de mogelijkheid biedt om aan de straatzijde te zitten en daar mensen te ontmoeten. Ook worden de woningen zeer duurzaam en zonder gas gebouwd. Dat levert comfortabele woningen op met lage energielasten!