Nieuwe duurzame sporthal zonder gasaansluiting voor Losser

| Door IVVD

Op dinsdag 26 maart hebben burgemeester Cia Kroon namens opdrachtgever gemeente Losser en de heer Jan Schuldink, directeur van Bouw- en betonbedrijf Löwik uit Almelo het contract ondertekend voor sloop van de oude sporthal en realisatie van de nieuwe sporthal De Fakkel in Losser. De nieuwe sporthal is ontworpen door PR8 Architecten uit Almelo.

Directeur Jan Schuldink van Löwik Bouw, Burgemeester Cia Kroon en Wethouder Jaimi van Essen

Wethouder Jaimi van Essen: “Ik ben blij dat we nu verder kunnen met de realisatie van een nieuwe sporthal in Losser. Het wordt een mooi en heel duurzaam sportgebouw zónder gasaansluiting. Op het dak worden bovendien 600 zonnepanelen geplaatst.”

Design, Build & Maintain
De nieuwe sporthal is aanbesteed via het systeem Design, Build & Maintain. Opdrachtnemer Löwik verzorgt op die manier de sloop van de oude sporthal, het definitieve ontwerp en bouw van de nieuwe sporthal én het onderhoud van de sporthal voor een periode van 15 jaren.

Wethouder Jaimi van Essen: “Qua ontwerp is op dit moment nog sprake van een voorlopig schetsontwerp. In de komende periode wordt door de aannemer en architect, in samenwerking met de gemeente, het voorlopig ontwerp uitgewerkt tot een definitief ontwerp.”

Informatiebijeenkomsten voor buurtbewoners en huurders van de sporthal
Volgende week, op woensdagavond 3 april, is er een speciale informatiebijeenkomst voor omwonenden. En op donderdagavond 4 april is er een informatiebijeenkomst voor de gebruikers van de nieuwe sporthal. De schriftelijke uitnodigingen daarvoor zijn al verstuurd. Op de informatiebijeenkomsten zal o.a. de architect een presentatie geven over het ontwerp van de nieuwe sporthal.

Sporthal De Fakkel wordt overdag voornamelijk gebruikt door scholieren van het Twents Carmel College en leerlingen van het basisonderwijs. Na schooltijd wordt de nieuwe sporthal, met drie haldelen van elk 22 x 26 meter, gebruikt door sportverenigingen. De tribune en de sportkantine komen op de 1e verdieping. Vanuit de sportkantine is daardoor straks een prachtig zicht op de sportvelden. Handbalvereniging Combinatie ’64 en volleybalvereniging Volley ’68 gaan de sportkantine van de nieuwe sporthal gezamenlijk inrichten en exploiteren.

Planning
De ingebruikname van de nieuwe sporthal De Fakkel staat gepland voor augustus 2020.