Nieuwe energieneutrale sporthal in Almere Haven in gebruik

| Door IVVD

De eerste bewoners van Almere Haven hebben een kijkje genomen in de gloednieuwe sporthal in de Werven. De sporthal, ontworpen door architectenbureau AGS Architecten, is onderdeel van de herontwikkeling van het Stadswerfpark waarbij ook een Playground ontwikkeld wordt.

De nieuwe hal staat op de plaats van de eerste en dus oudste sporthal van Almere die in 1978 in De Werven werd gebouwd. Materialen uit de oude hal zijn elders verwerkt en ontwerpelementen zijn ook terug te vinden in de nieuwe. Ook op andere manieren is de hal duurzaam. Door de plaatsing van circa 600 zonnepanelen en toepassing van energiezuinige technieken is de hal energieneutraal. Bewoners van Almere hebben mee kunnen beslissen over het ontwerp van de sporthal door te kiezen tussen drie verschillende ontwerpen.

Wethouder Lodders toont zich tevreden over de hal: ‘Altijd een heuglijk moment als zo’n plek weer beschikbaar komt voor sporters en voor de wijk. Deze mooie nieuwe hal nodigt vast uit om te sporten en dat is perfect in lijn met ons streven om Almeerders zoveel mogelijk gelegenheid tot sporten te geven. Dat de hal een duurzaam ontwerp kent, gekozen in overleg met de omwonenden, is natuurlijk ook een pluspunt. Deze plek zal een ontmoetingsplek in Almere Haven worden, zeker als straks de Playground in het park gereed is.’

De nieuwe hal wordt meer dan een sporthal. Er wordt een plek gecreëerd voor sporten en ontmoeten, met een sporthal, een Playground en een stadspark. Het gebouw is transparant met een warme uitstraling en voldoet aan alle eisen die aan een hedendaagse sporthal gesteld worden en biedt plaats aan vele sporten. De hal is multifunctioneel en zal ook een functie voor de buurt gaan vervullen.

Sportverenigingen krijgen donderdag 6 december nog de gelegenheid om een eerste blik in de hal te werpen. De weken daarna staan in het teken van proefdraaien: verenigingen en beheerders testen de accommodatie en voeren aanpassingen door waar dat nodig is. De sporthal wordt vervolgens in het voorjaar van 2019 feestelijk geopend voor het publiek.