Het nieuwe Landgoed Beukenstein wordt woon- en zorgvoorziening voor kwetsbare ouderen

| Door IVVD

landgoed_beukenstein-400x250Het nieuwe Landgoed Beukenstein wordt een toekomstbestendige woon- en zorgvoorziening voor kwetsbare ouderen, zoals mensen met dementie of een lichamelijke beperking en andere zorgvragen waarvoor een indicatie en zorg met verblijf nodig is”, vertelt Liselotte de Bruijn namens zorgorganisatie De Brug.

Landgoed Beukenstein bestaat uit drie aparte gebouwen en wordt geheel in landhuisstijl uitgevoerd. Hierdoor past het uitstekend in de bosrijke omgeving en de overige panden in de buurt. Een landhuisstijl kenmerkt zich als een romantische stijl met landschappelijke kenmerken. En niet alleen wordt aandacht besteed aan de gebouwen zelf maar ook de tuin wordt bij het ontwerp betrokken. Op die manier vormt de hele locatie straks een mooi geheel, passend bij de omgeving.”

Landgoed Beukenstein biedt straks ruimte aan ruim honderd mensen. Zo worden er tien woningen gerealiseerd waar mensen met dementie in kleine groepen van zeven of acht personen kunnen wonen. Dit kleinschalig wonen concept richt zich op het leven in een huishouden, net als thuis, met een gemeenschappelijke huiskamer en buitenruimte.” Er worden tuinen en terrassen aangelegd om het verblijf in de instelling zo aangenaam mogelijk te maken.

Bijzonder is dat elke bewoner in deze groepswoningen beschikt over een eigen slaapkamer en een eigen sanitaire ruimte. Daarnaast worden er zogenaamde hofwoningen gebouwd. Dit zijn appartementen met een of twee kamers met eigen entree en sanitair, zo mogelijk ook voor echtparen”, aldus De Bruijn die als communicatiespecialist aan De Brug verbonden is.

Niet alleen wordt er aandacht besteed aan de buitenkant van deze locatie, ook over de binnenkant is met zorg nagedacht. Bij binnenkomst in het hoofdgebouw, kom je terecht in een lichte, ruime lobby. Een ruimte die een luxe vorm van rust en eenvoud uitstraalt. De lobby is het hart van het nieuwe Landgoed Beukenstein en biedt een fijne plek om elkaar te ontmoeten en gezellig samen te zijn. De lobby speelt ook een cruciale rol om buiten met binnen te verbinden. Grote raampartijen zorgen voor veel licht en goed zicht op de tuin. Ook komt er een sfeervolle brasserie waar het aantrekkelijk is plaats te nemen in een van de aantrekkelijke zitjes en te genieten van heerlijk eten of drinken. Ook wijkbewoners zijn natuurlijk van harte welkom. In deze ruimte kunnen ook allerlei andere activiteiten plaatsvinden ter ondersteuning van het wonen en (vereniging-)leven op Beukenstein.

Op 21 maart is de officiële starthandeling verricht door de directeur van De Brug en de wethouder van de gemeente Driebergen.

Het project Beukenstein wordt namens de Brug in opdracht van de Opbouw gebouwd in bouwteam, bestaande uit Van der Ven Bouw en Ontwikkeling (bouw) en BAM Bouw en Techniek – Regio Noordwest (technische installaties). In het voorjaar van 2019 zal het nieuwe Landgoed in gebruik kunnen worden genomen.