Nieuwe muurschildering voor Hamwijck

| Door IVVD

Woonforte heeft de graffitikunstenaar Joost Zwanenburg opdracht gegeven om een kunstwerk te maken bij de ingang naar de woningen Hamwijck in Boskoop. Woonforte deed dit op verzoek van de bewoners. Het resultaat is een prachtige muurschildering.

Markering van Hamwijck
De bewoners van de 44 huurwoningen in Hamwijck waren op zoek naar een duidelijke markering van hun wijk. Het was voor bezorgers en bezoekers vaak onduidelijk waar Hamwijck of waar de Gouwestraat begon. De bewoners hadden voorbeelden gezien van het werk van Zwanenburg in Alphen aan den Rijn en Woonforte ging in gesprek met de kunstenaar. Daarna hebben de bewoners een keuze gemaakt uit vier voorstellen. Het resultaat mag er zijn!

Actieve Buurtkanjers
In Hamwijck is een groep bewoners heel actief, de zogenaamde Buurtkanjers. Zij houden een moestuin bij, delen de groenten uit bij de andere bewoners en helpen elkaar in deze coronacrisis met boodschappen doen. Ook organiseren zij 2x per jaar een buurtborrel en doen iets speciaals op de verjaardagen van de bewoners.

Jan Blom is een van die bewoners. “Het is een prachtig kunstwerk geworden. We wonen hier op een unieke plek, dichtbij de hefbrug, temidden van de kwekerijen van Boskoop. Ik woon hier al 28 jaar met heel veel plezier. Het is nu nog mooier wonen met die kleurrijke muurschildering met prachtige vogels erop.”