Nieuwe turnhal bij Fortes Lyceum in Gorinchem

| Door IVVD

20180821-turnhal-931325-400x250Niet de Elzenhof, maar een nieuwe sporthal bij het Fortes Lyceum in Gorinchem moet het nieuwe onderkomen worden van turnvereniging OKK. Dat is tenminste het voorstel van het college van burgemeester en wethouders.

Gerda Jansse-van Noordwijk brak eind juni nog een lans namens turnvereniging OKK om een turnhal te realiseren bij buurthuis de Elzenhof in Dalem. “Zonder nieuwe hallen zijn we over een paar jaar niet meer dan een clubje recreanten”, stelde ze destijds. De huidige faciliteiten voor de turnvereniging zouden er namelijk voor zorgen dat turners en turnsters uit Gorinchem wegtrekken zodra ze een bepaald niveau bereikt hebben.

Een turnhal bij de Elzenhof lijkt er echter niet meer van te komen. In plaats daarvan moet de losstaande gymzaal bij het Fortes Lyceum worden vervangen door een sporthal. Daarbij komen twee zaaldelen beschikbaar voor de middelbare school op Wijdschild en één zaaldeel met vaste turnopstelling voor turnvereniging OKK. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders voor aan de Gorcumse gemeenteraad, die dat plan nog moet goedkeuren. De vaste turnopstelling is voor OKK belangrijk, omdat het op- en afbouwen van de turntoestellen lang duurt en bovendien zorgt voor schade aan de toestellen.

Met de nieuwe sporthal is het voor het Fortes Lyceum tevens mogelijk om het ‘Technasium’, een technisch profiel waar leerlingen voor kunnen kiezen, te realiseren in de inpandige gymzaal. De kosten van dit plan zijn geraamd op zo’n 1,5 miljoen euro.

Bron: De stad Gorinchem