Ommelander ziekenhuis concentreert en opent regionale servicepunten

| Door IVVD

Ommelander Ziekenhuis Groningen-400x250De verhuisdatum van het Ommelander Ziekenhuis is bekend. In het weekend van 30 juni 2018 vindt de verhuizing van patiënten plaats. Dit betekent dat vanaf dat moment de huidige locaties in Delfzijl en Winschoten sluiten en dat de nieuwe locatie van het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda open gaat.

Begin 2016 is in Scheemda gestart met de bouw van het nieuwe Ommelander Ziekenhuis. Inmiddels bevinden de bouwwerkzaamheden zich in de afrondende fase. Conform planning wordt het gebouw begin 2018 opgeleverd door de aannemer.

Na de oplevering heeft het Ommelander Ziekenhuis nog enkele maanden nodig om het gebouw in te richten en voorbereidingen te treffen om het gebouw te kunnen betrekken. Zo worden nieuwe installaties en apparatuur geïnstalleerd, worden medewerkers getraind om in het nieuwe gebouw direct goed hun weg te kunnen vinden en het gebouw wordt grondig gereinigd. Dit leidt er uiteindelijk toe dat in de laatste week van juni de feitelijke verhuizing plaatsvindt, zodat in het weekend van 30 juni ook patiënten verhuisd kunnen worden.

Aanwezigheid in de regio
Tegelijkertijd werkt het Ommelander Ziekenhuis aan plannen om op diverse plaatsen in de regio Ommelander Ziekenhuis Servicepunten te openen. In Veendam bestaat al zo’n Servicepunt en ook in Delfzijl wordt een Servicepunt geopend. Momenteel worden voorbereidingen getroffen op de locatie in Delfzijl aan het nieuwe gezondheidscentrum. Hierin zullen naast het Ommelander Ziekenhuis Servicepunt, o.a. een huisartsenpraktijk, apotheek en fysiotherapiepraktijk een plaats krijgen. Ook het maken van röntgenfoto’s en echo’s is mogelijk in het nieuwe centrum.