Ongestoorde professionele zwemtraining in de Swimgym

| Door IVVD

SwimgymMedio maart 2017 opent voormalig topzwemmer en olympische medaillewinnaar Johan Kenkhuis de SwimGym aan de Wibautstraat 131 in het gebouw van The Student Hotel.

Het is een smal 50 meterzwembad waar (professionele) zwemmers naar hartelust baantjes kunnen trekken.

Johan Kenkhuis is het initiatief opgestart omdat hij van mening is dat er bij andere zwembaden onvoldoende gelegenheid is om ongestoord te kunnen banenzwemmen.

Nieuw zwemconcept
De SwimGym is het eerste zwemconcept in Nederland dat banenzwemmen, zwemtrainingen en fitness combineert”. “De SwimGym is speciaal bedoeld voor banenzwemmers en triatleten die onder begeleiding willen zwemmen”, aldus Kenkhuis. “Onze coaches hebben zelf Johan_Kenkhuisop topniveau gezwommen en gebruiken methodes uit het wedstrijdzwemmen om onze leden conditioneel en technisch te trainen. Elke dag bieden we uitdagende workouts aan en er is voldoende ruimte om zelfstandig te zwemmen.”

Zwemtraining op niveau
Het bad is alleen toegankelijk voor leden van de SwimGym, die hun zwemuren kunnen inplannen met een speciale app. Er zijn coaches aanwezig die helpen om conditie en/of techniek te verbeteren. Op grote schermen naast het zwembad kunnen zwembewegingen door middel van een onderwatercamera nauwlettend worden geanalyseerd.

Met de komst van de SwimGym wordt een unieke plek voor zwemliefhebbers gecreëerd van verschillende niveaus die begeleiding, beleving en stimulans willen tijdens het zwemmen. Metr behulp van methodes uit het wedstrijdzwemmen kan iedere zwemmer het maximale uit elke training te halen, zonder gestoord te worden door recreatiezwemmers.

In de SwimGym hangen grote beeldschermen waarop we demo’s en onderwater beelden kunnen vertonen tijdens techniek trainingen. Onze personal trainers kunnen onderwater opnames maken en die meteen laten zien op de schermen. Zo weet je precies wat je kunt verbeteren aan jouw zwemtechniek.