Ons Tweede Huis nu eigenaar voormalige locatie Spaarne Gasthuis

| Door Odette Koldewey

De zorgorganisatie wil in het huidige grotendeels leegstaande ziekenhuisgebouw zorg en
dienstverlening aan haar cliënten realiseren in combinatie met een eerstelijns gezondheidscentrum.

Ons Tweede huis gaat in het huidige grotendeels leegstaande ziekenhuisgebouw zorg en dienstverlening aan onze cliënten realiseren in combinatie met een eerstelijns gezondheidscentrum. Hierbij kijken ze ook naar mogelijke verdere groei van dit centrum zodat een mooi breed zorgaanbod wordt geboden in de wijk.

Het Spaarne Gasthuis heeft de verkoopovereenkomst voor locatie Heemstede getekend met Stichting Ons Tweede Thuis. Op 31 maart vond levering van de locatie plaats aan de nieuwe eigenaar. Marijntje Wetzels, bestuurslid van het ziekenhuis, droeg symbolisch de sleutel van het pand over aan Roel de Bruijn, bestuurder van Ons Tweede Thuis. Op 1 april 2021 werd Ons Tweede Thuis officieel de nieuwe eigenaar.

Gebruik Ons Tweede Thuis van de huidige locatie
Ons Tweede Thuis is al enige tijd op zoek naar een nieuwe locatie voor bestaande zorg en ondersteuning die de organisatie biedt. Met het voormalig gasthuis Heemstede is deze plek gevonden. De zorgorganisatie wil in het huidige grotendeels leegstaande ziekenhuisgebouw zorg en dienstverlening aan haar cliënten realiseren in combinatie met een eerstelijns gezondheidscentrum. Hierbij kijkt de organisatie ook naar mogelijke verdere groei van dit centrum zodat een mooi breed zorgaanbod wordt geboden.

Roel de Bruijn, bestuurder Ons Tweede Thuis

‘We zijn blij dat we de nieuwe eigenaar zijn van dit pand. Het is gelegen op een fantastische plek: midden in een bruisende woonwijk met veel groen. Een ideale plek om zowel mensen met en zonder beperking te laten samenwerken. Een plek waar iedereen kan meedoen binnen de eigen mogelijkheid. Ik zie het al voor me. In de komende periode gaan we met verschillende mensen en partijen in gesprek om een stevig toekomstbestendig plan te maken voor deze unieke locatie.’

Over de nieuwe eigenaar van de locatie
Ons Tweede Thuis is met ruim 2500 cliënten, verdeeld over zo’n 80 locaties een grote regionale zorgorganisatie die zich richt op de zorg voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel of autisme. De stichting bestaat al meer dan 50 jaar en is actief in de regio Amstelland en de Meerlanden, Haarlem en Amsterdam. De missie van Ons Tweede Thuis: mensen kunnen zich ontwikkelen, zo veel mogelijk zelf keuzes maken, zo lang mogelijk zelfstandig blijven en zo veel mogelijk mee doen in de samenleving.