Ook in tweede Marconitoren Rotterdam 420 woningen

| Door IVVD

marconitoren_rotterdamHet Eindhovense tB|BHW Projects heeft Europoint II, een van de Marconitorens in Rotterdam, gekocht. De onderneming gaat het 40.000 m2 grote kantoor aan de Marconistraat transformeren naar 420 huurwoningen.

Eind november kocht het eveneens Eindhovense City Pads de middelste Marconitoren, genaamd Europoint III. Hiermee hebben beide torens, waarin vroeger de gemeente Rotterdam was gehuisvest, een nieuwe eigenaar gevonden. In totaal komen er in beide 840 appartementen van 50 tot 60 m2. De gebouwen worden in nauwe samenwerking getransformeerd naar een concept met rooftop horeca, plintfuncties en in totaal 840 huurwoningen.

In totaal omvat het project bijna 80.000 m2 en 1.100 parkeerplaatsen en is daarmee waarschijnlijk de grootste transformatie van Nederland. De transformatie van beide torens zal tegelijk uitgevoerd worden. De bouwstart wordt verwacht medio 2017. De oplevering moet eind 2018 volgen. Waar City Pads eerder nog de projectnaam The James naar buiten bracht, gaan kopers een nieuwe gezamenlijke naam bedenken.