Opening wooncomplex exclusief voor arbeidsmigranten

| Door IVVD

20180626-jan-snel-400x250Op 21 juni is het eerste grote wooncomplex geopend voor Otto Work Force en gebouwd door Jan Snel , een van de grootste modulaire bouwers van Nederland. Het opgeleverde complex geeft met vierhonderd bedden exclusief ruimte voor arbeidsmigranten, met name uit Oost- Europa. Het onderkomen is voorzien van een variatie aan gemeenschappelijke ruimten.

Naar aanleiding van het schrijnende woningtekort onder arbeidsmigranten in Waalwijk hebben Jan Snel en GREEN Real Estate de handen ineengesloten om het wooncomplex in een razendsnel tempo te kunnen realiseren. Het project heeft Jan Snel slechts drie maanden voorbereiding gekost en een vlotte 10 weken bouwtijd op locatie.

Binnen deze bouwtijd zijn er maar liefst vierhonderd bedden beschikbaar gesteld, een wasruimte, een fitnessruimte en een basketbalveld. Het idee van de campus speelt in op de behoefte van gemeenten om woonruimte slimmer in te delen. Dat het nu een arbeidsmigranten campus is, betekent niet dat het deze functie over vijf jaar zal hebben. Door de vernuftige modulaire opzet is het makkelijk om het complex een ander bestemming te geven. Een modulair complex kan dus in allerlei vormen en maten gebouwd worden.

Er zijn gesprekken gaande tussen de combinatie Green/Jan Snel/Otto Work Force en nog 25 andere gemeenten om hetzelfde concept bij hen uit te rollen. Het doel is om voor het einde van 2019 nog eens duizenden arbeidsmigranten extra te kunnen huisvesten.

De slimme modulaire oplossingen van Jan Snel zijn door heel Nederland te vinden. Met drie fabrieken in Nederland; Montfoort, Hulst en Eemshaven kan er snel, accuraat en gecontroleerd geproduceerd worden en worden de woningen getransporteerd naar locatie via de kortste route.

De modulaire woonoplossingen van Jan Snel, of ze nu tijdelijk, semi-permanent of permanent zijn, zijn op elke manier te financieren. Units en zelfs complete complexen kunnen gekocht, gehuurd of geleased worden. Ook mede hierdoor kunnen contracten snel afgehandeld worden en huisvestingsuitdagingen rap opgelost worden.