Oplevering Hogeschool Rotterdam-Business School aan de Kralingse Zoom

| Door IVVD

hogeschool-rotterdam-400x250Vrijdag 7 juli heeft de officiële oplevering plaatsgevonden van de Hogeschool Rotterdam-Business School. Hogeschool Rotterdam brengt vanaf september 2017 alle internationale, economische en bedrijfskundige opleidingen onder op de locatie op de Kralingse Zoom. Met een nieuwe onderwijsvisie en een prachtig nieuw duurzaam gebouw gaan zij met meer kwaliteit en succes studenten opleiden die klaar zijn voor de werkwereld van de toekomst.

Breeam Excellent duurzaamheidscertificaat
De nieuwbouw is vooruitstrevend in duurzaamheid en techniek. Het gebouw heeft een hoog duurzaamheidscertificaat ontvangen: BREEAM Excellent. De buitengevel bestaat van vloer tot plafond uit transparant glas. Elke ruimte heeft ventilatieluiken waardoor frisse lucht binnen kan komen. Daarnaast wordt met duurzame materialen gewerkt en is het gebouw zeer energiezuinig. De kijktuin op het dak moet uitgroeien tot een leefomgeving voor lokale vogels, vlinders en insecten.

De officiële opening is op donderdag 31 augustus.

Impressie van de nieuwbouw
Met de Virtual Reality Maquette kan je in verschillende ruimtes van het nieuwe onderwijsgebouw staan. Een unieke ervaring! Je staat 20 seconden lang in verschillende ruimtes: op de begane grond van het atrium, in de studiestraat, in een standaard lokaal en op de derde verdieping van het atrium.

Bron: Hogeschool Rotterdam