Oplevering nieuw zeer duurzaam gemeentehuis Zuidplas

| Door IVVD

Liefst drie weken voor de planning is het nieuwe zeer duurzame gemeentehuis van Zuidplas door Heembouw opgeleverd. “Het zat allemaal mee: de bouw, de logistiek, het weer”, aldus een trotse wethouder Daan de Haas met de sleutel van het nieuwe door Kraaijvanger Architects ontworpen onderkomen van de gemeentelijke organisatie in zijn hand.

“Dankzij de geweldige organisatie en communicatie vanuit Heembouw en gemeente richting de omgeving, heeft de gemeente tijdens het bouwproces vrij wel geen wanklank gehoord.”

Architectuur voldoet helemaal aan de verwachtingen
Wethouder Daan de Haas lichtte in zijn toespraak het verloop van het bouwproces nog eens toe en had voor iedere betrokkene een persoonlijk dankwoord. Kraaijvanger Architects uit Rotterdam heeft volgens De Haas een prachtig, eigentijds, zeer duurzaam ontwerp gemaakt, dat qua vorm, kleur, materiaal en uitstraling onderscheidend is op het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel. “Het voldoet helemaal aan onze verwachtingen en dat we nu een van de duurzaamste gemeentehuizen van Nederland hebben, daar ben ik ook echt trots op. In volle tevredenheid kan ik het gebouw nu gaan vrijgeven aan het gemeentebestuur, de ambtelijke organisatie en natuurlijk de inwoners en ondernemers van Zuidplas.”

Vlaggenwisseling
Tijdens de officiële oplevering op 8 april, waar vertegenwoordigers van de winkeliersvereniging, omwonenden, raadsleden, media en de projectgroep gemeentelijke huisvesting bij aanwezig waren, werd symbolisch de vlag van Heembouw gestreken en die van Zuidplas gehesen.

Ingebruikname gemeentehuis
Het werk van Heembouw zit er nu op. Na de oplevering breekt nu de tijd aan van de inrichting. De laatste paar weken tot aan de ingebruikname door de ambtelijke organisatie begin juni worden gebruikt om het gebouw te voorzien van alle benodigde apparatuur, de kantoorinrichting en voor de inpandige afwerking. De gemeenteraad gaat na het zomerreces voor het eerst vergaderen in het nieuwe gemeentehuis.

Open voor publiek op 8 juni
Het publiek kan op zaterdag 8 juni kennismaken met hun nieuwe gemeentehuis. Tussen 13.00 – 17.00 uur is het gemeentehuis open.

Bron: Gemeente Zuidplas & Gouwe IJssel Nieuws