Opmars microwoningen in de stad

| Door IVVD

microwoningen-1vandaag-400x232Microwoningen zijn appartementen tussen de 20 en 40 vierkante meter. Dat is klein, maar alles zit er in wat een bewoner nodig heeft. Het is een sport om het maximale aan wooncomfort uit zo’n kleine ruimte te halen. Eenzelfde trend is te zien bij de Tiny House beweging. In wereldsteden zoals New York, Hongkong en Londen is het al jaren de normaalste zaak van de wereld.

De microwoning is in Nederland aan een opmars bezig. In Amsterdam worden er op meer dan tien plekken complexen met microwoningen gebouwd. Maar ook in Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Groningen en Eindhoven verschijnen steeds meer micro-appartementen.

Volgens 1 Vandaag zijn er steeds meer mensen willen die in de stad (blijven) wonen en zijn er ook steeds meer singles. Inmiddels bestaat 38% van alle huishoudens uit één persoon. In de grote steden zoals Amsterdam en Utrecht is dat zelfs 50%. Tot 2045 zal het aandeel alleenwonenden alleen maar verder stijgen.

In Amsterdam zijn er nu al een kleine 40.000 microwoningen en onderzoek wijst uit dat dit aantal fors zal groeien. Bekijk onderstaande uitzending van 1 Vandaag over microwoningen.