ParkBee wint de Groene Baksteen van JLL tijdens Realwise

| Door IVVD

parkbee-400x185ParkBee wint de Groene Baksteen 2017 van JLL. De Groene Baksteen 2017 werd uitgereikt tijdens de derde editie van Realwise, het jaarlijkse evenement van JLL dat 23 november plaatsvond in de Hermitage. ParkBee stelt private parkeerlocaties beschikbaar voor het publiek met bestaande parkeerapps, zoals Parkmobile en Park-line. Op deze manier optimaliseert ParkBee het gebruik van onbenut vastgoed en genereert tegelijk extra inkomsten voor de eigenaar.

Dit jaar koppelde JLL de Groene Baksteen aan het thema ‘de meest innovatieve start-up binnen de deeleconomie’. Nieuwkomer, een link met vastgoed en vernieuwend zijn de kenmerken die dit jaar de doorslag gaven bij de keuze van de nominatie voor de meest veelbelovende start-up van 2017. Naast ParkBee, nomineerde JLL Storage Share en Storefront. Dit jaar kon er door genodigden voor Realwise via een website gestemd worden op de drie genomineerden. Met meer dan 50% van de stemmen is ParkBee de overtuigende winnaar van de Groene Baksteen.

Wouter de Bruijne, Commercial Director bij ParkBee: “Het ontvangen van de Groene Baksteen is echt een erkenning en een eer voor ParkBee. We vinden bij ParkBee dat het optimaal benutten van vastgoed voorop moet staan en slimme technologie is hier een belangrijke drijfveer voor. Deze prijs laat zien dat ook de vastgoedsector hiervoor openstaat en we kijken uit naar de verder groei die hieruit voortkomt.”

Daan de Blok, Advisor Agency Office Utrecht: “Dat nieuwe technologieën nieuwe mogelijkheden bieden is de afgelopen honderd jaar gebleken. ParkBee is voor mij hét voorbeeld van een start-up die nieuwe technologie optimaal benut voor het creëren van een nieuw business model. Met haar technologie helpt ParkBee vastgoedeigenaren met optimaliseren van hun parkeerplaatsen en maakt zij het voor het publiek mogelijk om gebruik te maken van deze parkeerplaatsen. Ik heb enorm veel bewondering voor de ambities en gerealiseerde groei van ParkBee sinds hun oprichting. Wat mij betreft is ParkBee een terechte winnaar. Ik wens Wouter en het team van ParkBee heel veel succes bij hun verdere groei.” JLL koos ervoor om Daan de Blok als jong talent de prijs uit te laten reiken omdat zij jong talent zien als onmisbare schakel voor de samenwerking met start-ups.

ParkBee heeft een duurzaam lidmaatschap aangeboden gekregen van JLL for HomePlan ter waarde van €3.500,-. JLL for HomePlan is een samenwerking waarbij wordt geïnvesteerd in een huis, thuis en toekomst voor de allerarmsten in Latijns Amerika en Zuidelijk Afrika. Het huis is geen doel op zich, maar een middel om bewoners een kans te geven zich verder te ontwikkelen. Deze duurzame donatie is een investering in een betere toekomst.