Patyna koopt verzorgingshuizen Sneek van WoonFriesland

| Door IVVD

Ouderenzorgorganisatie Patyna koopt de woonzorgcomplexen Dr. Wumkeshûs en Bonifatiushuis in Sneek van WoonFriesland. Patyna is al huurder van beide zorgcomplexen. WoonFriesland kondigde in het voorjaar aan haar intramurale zorgvastgoed te willen verkopen om zich toe te leggen op haar kerntaak: het verhuren van betaalbare woningen aan mensen met een smalle beurs.

‘Met de aankoop van deze huizen kan Patyna het woongenot en de zorg voor haar cliënten tegen verantwoorde kosten voortzetten. Bovendien hebben we door de panden aan te kopen meer grip op de totale woon/zorgmarkt in Sneek’, aldus Johan Krul, voorzitter Raad van Bestuur van Patyna. Sigrid Hoekstra, directeur-bestuurder van WoonFriesland, geeft aan: “Ik ben verheugd dat Patyna als huurder gebruik maakt van de mogelijkheid, die wij hebben aangeboden om de panden zelf te kopen. Hierdoor kan Patyna zelf als eigenaar de panden optimaal benutten.”

Inmiddels is gestart met de verbouw van een vleugel van het Dr. Wumkeshûs. De koers van de ouderenzorgorganisatie is om in kleine gemeenschappen samenwerkingsverbanden op te zetten. In het kader daarvan wordt de huisartsenpraktijk FaN Marren gevestigd in het woonzorgcomplex. Vanaf januari 2017 kan de Sneeker gemeenschap in het Wumkeshûs terecht bij de huisartsenpraktijk.

Het Dr. Wumkeshûs bestaat uit 91 zorgappartementen en 10 aanleunwoningen. Het woonzorgcomplex bestaat al sinds 1910, is midden in een woonbuurt te vinden en kent een echte Sneker populatie.

Het Bonifatiushuis staat tegen het centrum aan, bestaande uit het woonzorgcentrum met 69 appartementen en 28 aanleunwoningen. Centrale ontmoetingsplek is het glazen atrium. Het Bonifatiushuis is een soort dorpje, met een eigen restaurant, winkeltje, kapper, schoonheidsspecialist en pedicure. In beide locaties wordt elke dag zelf gekookt.