Patyna maakt veilige woonvorm in oud gemeentehuis Balk

| Door IVVD

pantyna-400x250In het voormalige gemeentehuis van Balk komen 20 appartementen voor ouderen. Op 5 april is er een inloopbijeenkomst over de invulling van het appartementen-complex. Zorgorganisatie Patyna, projectontwikkelaar Frisia Invest en Penta Architecten nodigen houden op die dag een eerste inloopbijeenkomst over de plannen.

De nieuwe bewoners kunnen kiezen uit verschillende soorten appartementen, variërend in oppervlakte van 50 tot 150m2. De appartementen kijken deels uit op het riviertje de Luts, deels op het Haskerplein van Balk. En er is een privétuin voor algemeen gebruik voor de bewoners. Patyna wil met dit huisvestigingsconcept een veilige woonvorm bieden aan ouderen.

Er is bijvoorbeeld een gemeenschappelijke tuinkamer voor activiteiten en ontmoetingen, die Patyna faciliteert en begeleidt. Zo nodig wordt professionele zorg geboden. In het complex blijft de huidige bibliotheek bestaan, naast een algemeen gemeenteloket. De inloop-bijeenkomst vindt plaats op donderdag 5 april, belangstellenden zijn tussen 15:00 en 20:00 uur van harte welkom. Adres van het nieuwe complex is: Dubbelstraat 1, Balk. De ingang is via de hoofdingang.

Bron: De Feanster