Plan voor transformatie complex GGz Centraal

| Door IVVD

GGz_Centraal_Hooge_RietHeijmans heeft onlangs een intentieovereenkomst gesloten met GGz Centraal voor de koop van ‘De Hooge Riet’; een terrein van circa 8 hectare in Ermelo met verschillende monumentale gebouwen. De komende maanden werken Heijmans, GGz Centraal en de gemeente Ermelo plannen uit voor de toekomstige inrichting van het gebied. Het doel is om De Hooge Riet te transformeren tot een levendig onderdeel van het centrum van Ermelo. Er wordt gezocht naar een duurzame en kwalitatief hoogwaardige invulling. Onderdeel daarvan is het realiseren van appartementen en woningen voor verschillende doelgroepen.

“Dit is een belangrijke eerste stap om het prachtige landgoed een nieuwe toekomst te geven!” vertelt Albert van Esterik, voorzitter van de raad van bestuur van GGz Centraal. “Er zijn veel kansrijke ontwikkelingen op het gebied van wonen en zorg, samen met andere zorgaanbieders. En zeker ook mogelijkheden om wonen op het landgoed geïntegreerd vorm te geven. Deze ontwikkelingen geven een belangrijke impuls aan onze zorgorganisatie.”

Hans Hoepel, directeur vastgoed a.i.: “De gebouwen die wij nu verkopen zijn leeg of komen op korte termijn leeg. Het gebied is ruim acht hectare groot en de gebouwen omvatten samen ruim tienduizend vierkante meter bruto vloeroppervlakte. Het gaat om De Hooge Riet, Hoogstede, Heesteroord, De Rietzoom, De Boshoek en patiëntenwoningen aan de Hortensialaan. Korper Seba, De Riethorst en het Mortuarium worden momenteel verhuurd; Heijmans neemt deze huurcontracten over.”

“Voor ons is dit een unieke kans”, vult Peter van der Gugten, directeur van Heijmans, aan. “Met respect voor de monumenten en het parkachtige karakter, willen wij deze parel van Ermelo graag nog beter bij het dorp betrekken. We hebben nog geen vaststaande invulling en gaan verschillende opties uitwerken. We betrekken daarbij belanghebbenden en omwonenden. De parkachtige setting leent zich goed voor kinderen en senioren.”

Naar verwachting zal eind dit jaar mogelijk een koopovereenkomst worden getekend.