Rapport over Circulaire Business Modellen in de gebouwde omgeving

| Door IVVD

cbmArup en BAM hebben een onderzoek uitgebracht over de voordelen van circulaire business modellen (CBM’s) voor de gebouwde omgeving.

De wereldwijde bouwsector is de grootste verbruiker van hulpbronnen en grondstoffen, wat ook de belangrijke uitdaging is voor circulaire business modellen. De studie bespreekt verschillende oplossingen die ondernemingen kunnen helpen om te besparen op grondstoffen en afvalbeheer kosten.

De overstap naar een circulaire economie zal vereisen dat beleggers, gebruikers en de overheid de uitdaging oppakken, maar zal ook afhangen van een verandering van de maatschappelijke mind-set. Traditionele business modellen bieden geen ruimte voor samenwerking in de gehele waardeketen. Circulaire Business Modellen daarentegen zijn afhankelijk van de medewerking van alle belanghebbenden in de bouw, en van overstemming die materialen te gebruiken die de hoogste waarde behouden tijdens de gehele levenscyclus om afval te minimaliseren.

Het rapport benadrukt hoe innovatie een belangrijke rol zal spelen door het inschakelen van CBM. Materiaal databases zullen worden gecreëerd om informatie op te slaan die nodig is hergebruik te vergemakkelijken en restwaarde door de tijd aan te tonen.

Download Rapport