In recordtijd operatiekamers bouwen

| Door IVVD

nieuwbouw_3okVorige week berichtte Jan Snel dat zij de opdracht tot de bouw van 3 extra operatiekamers voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis hebben gekregen. Deze uitbreiding op ruim 6 meter hoogte moet in recordtijd gerealiseerd worden in verband met de aanstaande opening van het Prinses Máxima Centrum.

Jan Snel is hoofdaannemer van dit project (met Engie als partner) en maakt voor de bouw gebruik van ‘concurrent engineering’. Het kenmerk van deze methode is het efficiënt coördineren van de communicatie van alle teamleden, waardoor alle kennis en kunde gelijktijdig wordt gemobiliseerd. Jan Snel heeft daarvoor op haar locatie in Montfoort één grote ruimte ingericht waar Jan Snel, als hoofdaannemer met haar partner Engie, alle toeleveranciers en onderaannemers samen werken aan de uitvoering. Doordat iedereen in dezelfde ruimte zit, verloop de onderlinge communicatie zeer efficiënt en wordt een enorme versnelling in het bouwproces bereikt. Elke week komt de klant op een vast moment langs en dan worden de beslissingen voor die week genomen. De prefabricage van de OK units vindt ook op locatie Montfoort plaats waardoor de lijnen zeer kort zijn, er optimale efficiëntie wordt bereikt en er heel snel gewerkt kan worden.

operatiekamerDe prefabricage van OK units vindt onder geconditioneerde omstandigheden plaats waardoor er geen last is van het weer en alles in één keer geplaatst kan worden op locatie bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Ter plekke wordt wel eerst het grondwerk verricht en een platform op ruim 6 meter hoogte opgericht, zodat eind januari de OK units geplaatst kunnen worden. Na plaatsing volgt de afwerking en zijn de 3 extra operatiekamers klaar voor de opening van het Prinses Máxima Centrum.

Vorig jaar heeft Jan Snel al binnen zeer korte tijd een nieuwe vleugel met zes operatiekamers en een centrum voor nucleaire geneeskunde in Goes neergezet voor het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis.