Rijnstate ontvangt financiering voor grote investeringen

| Door IVVD

rijnstate_ondertekening-400x234ING, Rabobank, BNG Bank en Rijnstate hebben vorige week een overeenkomst gesloten waarin is vastgelegd dat dit bankenconsortium de reeds bestaande financiering met ruim 80 miljoen euro uitbreidt om grote investeringen te doen in het ziekenhuis. Met deze financiering gaat Rijnstate onder andere in Arnhem haar Intensive Care en Operatiekamercomplex vernieuwen en wordt een nieuw centrum gebouwd voor de zorg voor (aanstaande) moeders en kinderen. Ook wordt een huisartsenpost gebouwd bij de Spoedeisende Hulp.

Voor Rijnstate betekent de financiering dat zij haar ambities kan gaan uitvoeren. Allereerst wordt voor de huisartsenzorg in avond en weekenden een nieuwe huisartsenpost gebouwd, die in september 2018 naast de Spoedeisende Hulp in Arnhem zijn deuren opent. Deze post komt in plaats van de huidige huisartsenpost in Velp.

Daarnaast wordt de Intensive Care gemoderniseerd en 2,5 keer zo groot, met eenpersoonskamers en state of the art bewakingsmogelijkheden. Het Operatiekamercomplex wordt uitgebreid en gemoderniseerd, met grotere OK’s zodat er meer ruimte voor nieuwe technologie en ICT komt. Ook starten we in 2019 de aanbouw van een nieuwe zuid-oostvleugel waar het hypermoderne Vrouw-Kindcentrum wordt gevestigd. Daarnaast wordt de technische infrastructuur van de ziekenhuizen in Arnhem en Zevenaar volledig vernieuwd.

Wim van Harten, voorzitter Raad van Bestuur van Rijnstate: “Dit is een belangrijke stap in de verwezenlijking van onze ambities. Wij willen ons ziekenhuis klaar maken voor de zorg en patiënt van morgen: met de nieuwste apparatuur en ICT en een gastvrije omgeving en service voor onze patiënten.”