Rotterdam en Heijmans sluiten overeenkomst natuurinclusief project Parkbuurt Hoogvliet

| Door IVVD

Heijmans en de gemeente Rotterdam hebben een ontwikkelovereenkomst gesloten voor het nieuwbouwproject Parkbuurt in Hoogvliet. Het project omvat het gefaseerd realiseren van in totaal 137 energiezuinige grondgebonden koop- en huurwoningen (EPC 0,0) aan het Oedevlietsepark. In het project (waarde circa € 37 miljoen) wordt het park als uitgangspunt genomen voor het creëren van een gezonde woon- en leefomgeving. Ook worden duurzame materialen gebruikt.

Met de Parkbuurt, die onderdeel is van de grotere gebiedsontwikkeling rond het Oedevlietsepark, wil de gemeente Rotterdam bijdragen aan het creëren van een divers woningaanbod in Hoogvliet. In het natuurinclusieve project zet Heijmans in op het creëren van een gezonde woon- en leefomgeving en neemt daarbij het bestaande Oedevlietsepark als natuurlijk uitgangspunt. Zo worden uiteenlopende (klim)planten aangeplant en natuurlijke erfafscheidingen toegepast. Om regenwater af te voeren, wordt ook halfopen bestrating toegepast in delen van het project.

Duurzaam en domotica
De woningen die Heijmans gaat realiseren, variëren in woonoppervlakte van 132 tot 154 vierkante meter, krijgen een eigen achtertuin en grote veranda aan de voorzijde die aansluit op het park. Doordat Heijmans duurzame materialen toepast en de gasloze woningen uitrust met onder meer vloerverwarming en huisbesturingssyteem Heijmans SlimWonen komen woningkopers in aanmerking voor een duurzaamheidshypotheek en zijn banken bereid tot een grotere financieringsruimte.

Fasering
De realisatie van de eerste fase (28 koop- en 22 huurwoningen) start naar verwachting eind 2019, waarna fase 2 en 3 zullen volgen. Heijmans zal zelf zorgdragen voor de verkoop van koopwoningen en verwacht op korte termijn een overeenkomst voor de verkoop van huurwoningen te sluiten. Voor het project werkt Heijmans samen met RoosRos Architecten.