Samen bouwen aan zorg van morgen

| Door Odette Koldewey

Franciscus Gasthuis & Vlietland bouwt aan de zorg van morgen met innovatieve projecten en aan de duurzame energiekring met zo min mogelijke belasting voor het milieu.

Nu en in de toekomst wil Franciscus Gasthuis & Vlietland de beste zorg bieden aan patiënten en inwoners. Samen met zorgpartners in de regio ontwikkelen zij innovatieve zorgconcepten door digitalisering én vernieuwen zij hun locaties en medische technologie. Zo bouwen zij aan zorg van morgen.

Nieuwbouw bij Franciscus Gasthuis
Er zijn ambitieuze nieuwbouwplannen voor Franciscus Gasthuis. In 2022 zijn de voorbereidingen gestart voor realisatie van een nieuw gebouw waarin een spoedplein met één centrale balie voor de Huisartsenpost en Spoedeisende Hulp, een modern operatiecomplex en interventiecentrum en een gastvrij Vrouw & Kind Centrum met Ronald McDonald huiskamer en kraamzorghotel worden gehuisvest. Een nieuwe entree met veel daglicht en overzichtelijke bewegwijzering verbindt de nieuwbouw met het huidige ziekenhuisgebouw. Daarnaast worden er ook verschillende verbouwprojecten uitgevoerd.

Innovatieve projecten
Niemand ligt voor zijn plezier in het ziekenhuis. Het verblijf van patiënten in Franciscus Gasthuis & Vlietland moet zo aangenaam mogelijk zijn. Daarvoor wordt ingezet op zorginnovaties. Bekijk de innovatieve projecten

Duurzame energiekring
De nieuwbouwprojecten in Franciscus Gasthuis & Vlietland worden duurzaam en energiezuinig ontworpen. Alle gebouwen van Franciscus Gasthuis worden de komende jaren aangesloten op een duurzame energiekring. Deze kring levert voldoende energie voor alle activiteiten in het ziekenhuis en heeft als belangrijk voordeel dat wij onze zorg kunnen leveren met een zo min mogelijke belasting voor het milieu.