Sleuteloverdracht voor verduurzaming stadhuis gemeente Groningen

| Door IVVD

De sleuteloverdracht tussen de gemeente Groningen en de aannemer heeft op donderdag 7 mei officieel plaatsgevonden.

Op het bordes van het Stadhuis overhandigde wethouder Roeland van der Schaaf de sleutel aan Bertil Poelman, directeur van Rottinghuis Aannemingsbedrijf. Dit is het startsein voor de verbouwing en verduurzaming van het monumentale Stadhuis.

De opdracht voor de revitalisatie van het Stadhuis was voorlopig gegund aan aannemingsbedrijf Rottinghuis. De inschrijving van Rottinghuis scoorde naast prijs het beste op criteria als kwaliteit, samenwerking en presentatie. Donderdag 7 mei is de gunning definitief geworden.

Nu de definitieve gunning heeft plaatsgevonden kan gestart worden met de werkzaamheden. Het Stadhuis wordt grondig verbouwd en gaat straks van energielabel G (de laagst mogelijke score) naar energielabel A+++, waarbij het bijna onafhankelijk wordt van aardgas. De aanpak bevat onder meer een raadzaal op de derde verdieping, vervanging van de installaties, verbeterde functionaliteit en een betere toegankelijkheid. De verwachting is dat het Stadhuis op de Grote Markt eind 2021 of begin 2022 weer in gebruik kan worden genomen.

Op de foto staan wethouder Roeland van der Schaaf (links) en Bertil Poelman, directeur van Rottinghuis Aannemingsbedrijf (bron: Gemeente Groningen).