Sloop 50 woningen Tivoli; dag huis

| Door IVVD

sloop-Tivoli2-400x250

De sloop duurt tot en met april 2018. Woonbedrijf verwacht in de tweede helft van 2018 te starten met de bouw van 63 duurzame huurwoningen met een huurprijs tussen € 550,00 en € 650,00. De woningen worden dan ongeveer een jaar later opgeleverd.

Eén van de vroegere bewoners sloopt het eerste muurtje in Tivoli
Eén van de vroegere bewoners sloopt het eerste muurtje in Tivoli

Woonbedrijf wil niet dat de materialen en grondstoffen die in de woningen zaten, verloren gaan. We geven materialen een tweede leven. Die gebruiken we opnieuw, in dit project of ergens anders. Zo worden de dakpannen hergebruikt of dienen ze als grondstof voor nieuwe dakpannen. De aluminium kozijnen worden gedeeltelijk hergebruikt. Het puin wordt gebruikt voor bouwwegen en toekomstige bestrating van de nieuwbouw. Houten planken en balken uit de woningen worden hergebruikt bijvoorbeeld als vloerplanken.

Tivoliefde
Om de leegstaande woningen op te vrolijken hebben we gekozen voor vrolijke hekdoeken. Tivoli is een fijne wijk om te wonen en Tivolianen zijn trots op hun wijk. Om dit te benadrukken hebben enkele Tivolianen #Positivoli bedacht. Waar denken ze aan bij Tivoliefde? Op de hekdoeken staan korte en krachtige spreuken. Uiteraard ontbreken de wilde dieren niet, want ook dat hoort bij Tivoli.