Sociale huurwoning in Nijmegen ingericht met hergebruikte materialen

| Door IVVD

circulaire_modelwoning-400x250In de Van Diepenbrockstraat 22 in Nijmegen is de eerste circulair ingerichte woning van Nederland te bezichtigen. Woningcorporatie De Gemeenschap stelt dit huis een jaar lang beschikbaar, met als doel om iedereen te laten zien wat Circulaire Economie betekent. Tevens krijgt het huis een functie als kleine evenementlocatie en ontmoetingsplek voor bewoners uit de buurt.

Green Capital heeft de woning ingericht met materialen die volledig hergebruikt zijn. Dat is waar het om draait in de circulaire economie. In de woning ligt bijvoorbeeld een vloerbedekking die is gemaakt van oude visnetten. Petflessen vormen de basis voor de stof van de Ikea-bank. Meer dan 16 leveranciers hebben materialen geleverd en werken zo mee aan de duurzame inrichting van de woning.

Wat maakt deze modelwoning bijzonder?
Circulaire Economie gaat onder andere over het reduceren, hergebruiken en recyclen van grondstoffen en over andere manieren van zaken doen. In de modelwoning zijn daar allerlei voorbeelden van te zien: vloerbedekking gemaakt van oude visnetten, een Ikea-bank gemaakt van petflessen, een voetenbank van bananenbladeren, overhemden die boxershorts worden en nog veel meer. Meer dan 16 leveranciers doen mee met dit unieke project.

Download de folder over deze modelwoning